top of page
Analytics

Economie en organisatie

Dit zijn de richtingen die wij aanbieden in de tweede graad binnen het domein economie en organisatie:

Inhoud van het studiedomein

Ben jij gefascineerd door de werking van ondernemingen en barst je van creatieve ideeën? Wellicht schuilt in jou wel een toekomstige ondernemer! Als fervent communicator ben je geïnteresseerd in de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van informatietechnologie.

 

De studierichtingen uit dit domein bieden een brede kijk op het economische, commerciële, juridische en ondernemende aspect van onze samenleving. Van het doorgronden van de macro-economie en bedrijfswetenschappen tot het verkennen van commerciële, logistieke en administratieve dienstverlening. In al deze domeinen speelt ICT een cruciale rol.

De ambitie van de studierichtingen uit dit domein is om met een sociaaleconomische blik te leren kijken naar je eigen omgeving, ondernemingen en de wereld. 

Bedrijfswetenschappen

In deze studierichting uit de doorstroomfinaliteit ontdek je de verbanden tussen ondernemingen, gezinnen en de overheid. Je leert hoe je kosten en opbrengsten kunt berekenen, ontrafelt de werking van boekhouding en je ontdekt de kunst van het registreren van facturen. Daarnaast raak je ook bedreven in het presenteren van berekeningen in overzichtelijke grafieken.


Ben jij iemand die houdt van probleemoplossend denken en nauwkeurig werken? Bezit je een uitstekende taalvaardigheid en ben je bedreven in het gebruik van de juiste economische begrippen? Dan is de richting Bedrijfswetenschappen perfect voor jou!

In deze boeiende studierichting leer je nadenken over de economische realiteit en kan je zelf een visie formuleren over maatschappelijke vraagstukken. Je maakt kennis met ondernemerschap door inspirerende bedrijfsbezoeken en boeiende gastsprekers. 

D-finaliteit

image.png

Bedrijf en organisatie

In deze dynamische studierichting uit de dubbele finaliteit ontrafel je de geheimen van verschillende bedrijfsafdelingen en leer je hoe je jouw kennis van moderne technologie, zoals ICT, kunt inzetten. 

Je krijgt de kans om je eigen mini-onderneming te creëren, bedrijven van binnenuit te verkennen tijdens boeiende bedrijfsbezoeken en alle facetten van ondernemerschap tot in de puntjes te begrijpen. 

Je ontwikkelt niet alleen je technische vaardigheden, maar ook je communicatieve talenten. Deze studierichting geeft je inzicht in het opstellen van vacatures, het traject van je smartphone naar de winkel, het verkrijgen van een studentenjob, en het correct opstellen en registreren van facturen in de boekhouding. 

Ben jij een enthousiaste doener met een creatieve inslag, word je geprikkeld door economie en experimenteer je graag met ICT? Dan is Bedrijf en organisatie wellicht de ideale plek voor jou!

D/A-finaliteit

image.png
bottom of page