Actie Wereldwaterdag

Jullie hebben in de wandelgangen van onze school waarschijnlijk al een affiche gespot waarop we de boodschap geven om zuinig om te springen met zoet water. Om een kledingstuk te maken is er namelijk veel van dat drinkbaar water nodig. Niet alleen om de kledij te maken, maar ook om de grondstoffen (vb. katoen) te doen groeien die nodig zijn voor het vervaardigen van onze kledij. Op die manier worden rivieren en meren overal ter wereld leeggezogen waardoor mensen afgesneden worden van het recht op drinkbaar water.

Daarom willen we het gegeven tweedehandskledij onder de aandacht brengen. Vaak wordt kledij nog in zeer goede staat afgedankt omdat we het betreffende kledingstuk beu zijn. Het is jammer die geproduceerde kledij zomaar af te danken, terwijl iemand anders daar nog perfect gelukkig mee zou kunnen zijn.

Volgende week donderdag 19 maart (één dag voor Wereldwaterdag) maken de leerlingen van 6VZ en 6MV een heuse winkel in D11 of D18 waar we jullie dan een kijkje willen laten nemen gedurende de eerste lesuren van de dag. Daar mogen jullie dan gratis een ingezameld kledingstuk meenemen. De rest van de kledij wordt geschonken aan ‘Kabas’, een lokale organisatie die zich inzet voor de allerarmste Brasschatenaren.

Jullie hebben waarschijnlijk al de wasmanden en de paspop met mooie tweedehandskledij zien staan aan het onthaal. Onze winkel kan enkel een succes zijn indien we voldoende kledij kunnen verzamelen. We mikken vooral op jongerenkledij. Nu je op het einde van de winter plaats moet maken in je kleerkast voor de lentecollectie is het misschien een goed moment om je afgedankte kledij bij ons binnen te brengen.

Delen