top of page
Robot bouwen

STEM

Dit zijn de richtingen die wij aanbieden in de tweede graad binnen het domein STEM:

Inhoud van het studiedomein

Ben jij gefascineerd door de mysteries van de natuur en heb je een intrinsieke nieuwsgierigheid naar de logische verklaringen achter fenomenen? Voel je een oprechte passie voor technologie en wil je begrijpen hoe dingen precies in elkaar moeten zitten om optimaal te functioneren?

 

Als het onderzoeken van natuurwetenschappelijke en technische verschijnselen jou energie geeft, en je geniet van het ontdekken van nieuwe mogelijkheden, dan herken jij jezelf wellicht in het profiel van een veelbelovende student binnen dit boeiende domein.

Jij bent iemand die plezier vindt in het creatief zoeken naar antwoorden op wetenschappelijke vraagstukken en het ontwerpen van originele, praktische voorwerpen. Je bent geboeid door de toepassingen van wetenschap in het dagelijks leven, zoals in engineering, geneeskunde of informatica. Het ontwikkelen van technische vaardigheden met diverse materialen en gereedschappen geeft jou voldoening.

In de studierichtingen van het domein STEM krijg je de kans om je nieuwsgierigheid te voeden, je creativiteit te ontplooien en je technische vaardigheden te ontwikkelen.

Natuurwetenschappen

Ben jij gepassioneerd door wetenschap? Blink je uit in het begrijpen van abstracte concepten en het volgen van logische redeneringen? Dan is onze studierichting Natuurwetenschappen wellicht iets voor jou.

In deze boeiende opleiding krijg je een stevige basis biologie, chemie en fysica, waarbij probleemoplossend denken centraal staat. Je leerkrachten dagen je uit om een breed scala aan wiskundige en natuurwetenschappelijke inzichten met elkaar te verbinden. Hiermee ontwikkel je niet alleen een scherp inzicht, maar leg je ook de basis voor een toekomst vol mogelijkheden.

Klaar om de wereld van de natuurwetenschappen te verkennen en je intellectuele grenzen te verleggen? Kies voor Natuurwetenschappen en ontwikkel de vaardigheden die je nodig hebt om later een wetenschappelijke carrière tegemoet te gaan.

D-finaliteit

bottom of page