top of page
Analytics

Economie en organisatie

Dit zijn de richtingen die wij aanbieden in de derde graad binnen het domein economie en organisatie:

Inhoud van het studiedomein

Ben jij gefascineerd door de werking van ondernemingen en barst je van creatieve ideeën? Wellicht schuilt in jou wel een toekomstige ondernemer! Als fervent communicator ben je geïnteresseerd in de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van informatietechnologie.

 

De studierichtingen uit dit domein bieden een brede kijk op het economische, commerciële, juridische en ondernemende aspect van onze samenleving. Van het doorgronden van de macro-economie en bedrijfswetenschappen tot het verkennen van commerciële, logistieke en administratieve dienstverlening. In al deze domeinen speelt ICT een cruciale rol.

De ambitie van de studierichtingen uit dit domein is om met een sociaaleconomische blik te leren kijken naar je eigen omgeving, ondernemingen en de wereld. 

Bedrijfswetenschappen

Ben je van nature geprikkeld door bedrijfseconomische thema’s? Deze praktijkgerichte theoretische studierichting binnen de doorstroomfinaliteit biedt een unieke combinatie van brede algemene vorming en een uitgebreid pakket economie.

In de richting Bedrijfswetenschappen duik je in de wereld van macro- en micro-economische concepten en verwerf je diepgaande kennis over de werking van ondernemingen. Logisch, kritisch en inzichtelijk denken staat centraal in deze richting. Je leert niet alleen economische concepten te begrijpen, maar ook hoe deze met elkaar verbonden zijn. Bovendien worden wiskundige concepten als krachtig gereedschap ingezet om complexe economische vraagstukken op te lossen.

Vanuit concrete maatschappelijke contexten zal je macro- en micro-economische concepten leren doorgronden en krijg je de kans om verschillende managementdomeinen te ontdekken. 

Kies voor Bedrijfswetenschappen als je wilt uitblinken in het begrijpen van economische concepten, het doorgronden van complexe leerinhouden, en het oplossen van uitdagende problemen met de kracht van wiskundige vaardigheden.

D-finaliteit

image.png

Bedrijfsorganisatie

In de studierichting bedrijfsorganisatie uit de dubbele finaliteit duik je  in de kern van algemene economie en bedrijfswetenschappen, terwijl je je vaardigheden in boekhouden en financieel beheer verder aanscherpt. Deze richting legt de nadruk op het vormen van studenten die niet alleen HR-activiteiten ondersteunen, maar ook uitblinken in instroom- en tewerkstellingsaspecten, sociale wetgeving en loonberekeningen.

De leerstof wordt aangeboden binnen de specifieke contexten van dit boeiende studiedomein. Naast de praktische kant verwerf je uiteraard diepgaande theoretische inzichten in (bedrijfs)economische concepten. 

Van ondernemingscijfers tot accounting en financieel beheer, je krijgt het allemaal onder de knie. Bij het uitvoeren van opdrachten maak je gebruik van doelgerichte functionaliteiten van digitale toepassingen, waardoor je je leert te onderscheiden als vaardige professional in spe. 

Na het zesde jaar kan je ervoor kiezen om verder te studeren in een professionele bacheloropleiding of je kan het werkveld induiken, bijvoorbeeld als HR-assistent of in de boekhoudsector.

D/A-finaliteit

image.png

Internationale handel & logistiek

Op zoek naar een studierichting met “grenzeloze” mogelijkheden? In de studierichting Internationale handel en logistiek krijg je niet alleen een grondig begrip van de algemene economie en bedrijfswetenschappen, maar verdiep je je ook in de fascinerende aspecten van internationale handel en economische relaties. 

Je ontdekt de diverse (inter)nationale transportmodaliteiten en leert de doelstellingen en werking van ondernemingen begrijpen. In het financieel beheer verdiep je je in accounting en kostprijsberekening, waardoor je een solide basis legt voor een carrière in deze dynamische sector. Je ontwikkelt inzicht in Supply Chain Management en wordt expert in het coördineren van alle schakels in de logistieke keten. Ook de documentenstroom bij (inter)nationaal goederentransport maakt onderdeel van je opleiding. Naast Engels en Frans krijg je ook een basiskennis van de Duitse taal. 

Wil je verder studeren na het 6e jaar? Een professionele bacheloropleiding binnen een brede waaier aan studiegebieden (handelswetenschappen en bedrijfskunde, bedrijfsmanagement, enz.) behoort tot de mogelijkheden. Wil je liever meteen gaan werken? Met je behaalde beroepskwalificatie “medewerker (inter)nationaal goederenvervoer” kan je zeker aan de slag in logistieke bedrijven.

D/A-finaliteit

image.png
bottom of page