top of page
Robot bouwen

STEM

Dit zijn de richtingen die wij aanbieden in de derde graad binnen het domein STEM:

Inhoud van het studiedomein

Ben jij gefascineerd door de mysteries van de natuur en heb je een intrinsieke nieuwsgierigheid naar de logische verklaringen achter fenomenen? Voel je een oprechte passie voor technologie en wil je begrijpen hoe dingen precies in elkaar moeten zitten om optimaal te functioneren?

 

Als het onderzoeken van natuurwetenschappelijke en technische verschijnselen jou energie geeft, en je geniet van het ontdekken van nieuwe mogelijkheden, dan herken jij jezelf wellicht in het profiel van een veelbelovende student binnen dit boeiende domein.

Jij bent iemand die plezier vindt in het creatief zoeken naar antwoorden op wetenschappelijke vraagstukken en het ontwerpen van originele, praktische voorwerpen. Je bent geboeid door de toepassingen van wetenschap in het dagelijks leven, zoals in engineering, geneeskunde of informatica. Het ontwikkelen van technische vaardigheden met diverse materialen en gereedschappen geeft jou voldoening.

In de studierichtingen van het domein STEM krijg je de kans om je nieuwsgierigheid te voeden, je creativiteit te ontplooien en je technische vaardigheden te ontwikkelen.

Wetenschappen-wiskunde

Zoek je een boeiende studierichting die bruggen slaat tussen diverse wetenschappelijke domeinen? Wellicht is de richting Natuurwetenschappen (2e graad) met logische doorstroom naar Wetenschappen-wiskunde (3e graad) dan wel iets voor jou. Deze dynamische studierichting uit de doorstroomfinaliteit biedt een diepgaande theoretische verkenning van de kernwetenschappen biologie, chemie, fysica en wiskunde.

In Wetenschappen-Wiskunde onthul je de geheimen van abstracte wiskundige concepten en versterk je je analytische vaardigheden. Deze richting inspireert tot deductief, empirisch en probleemoplossend leren, waarbij een brede algemene vorming wordt gecombineerd met een focus op de kernwetenschappen.

Je hebt een voorliefde voor wiskundig denken, je hebt geen schrik van complexe leerinhouden en je blinkt uit in logisch redeneren en argumenteren. Je krijgt de kans om in een beperkt tijdsbestek diepgaande kennis te verwerven en verbanden te ontdekken bij het onderzoeken van fenomenen. Je ontplooit je analytische vermogens bij het oplossen van uitdagende vraagstukken in biologie, chemie en fysica, waarbij wetenschappelijke methodieken worden ingezet om ruimtelijke fenomenen te doorgronden.

Kortom, de richting Wetenschappen-Wiskunde opent de deur naar een wereld van intellectuele uitdagingen en onthult de schoonheid van de wetenschap in al haar facetten. 

D-finaliteit

image.png
bottom of page